Spørgsmål og Svar

Home Spørgsmål og Svar

Hvilke dæk anbefaler godedæk.dk og godedaek.dk

Det kommer helt an på hvilken bil eller køretøj du har. Derfor skal du oplyse bilens/køretøjets data for at få et ordentligt og troværdigt tilbud på et godt dæk.

 

Hvad er lovkravet til dækmønster og dybde? 

Minimum 1,6mm – men vi anbefaler at skifte ved 3 mm som FDM også anbefaler. Vinterdæk bør altid have mindst 3 mm, der også er minimumskravet i vore nabolande.

 

Er der nogen dækmærker min bil ikke kan køre med?

Ja, biler er lige så forskellige som os mennesker. så derfor er det ikke alle dæk din bil kan køre med. Dette gælder specielt for større personbiler (f.eks. Tesla, Audi og Mercedes), samt varebiler.

 

Må man køre med to forskellige dækmærker på hver sin aksel? 

Ja, så længe størrelsen er den samme.

 

Hvornår anbefaler I at man skifter til vinterdæk?

Det er der meget delte meninger om. Når metrologerne begynder at sige ”risiko for nattefrost” – som typisk sker i slutningen af oktober – så vil det være naturligt at skifte til vinterdæk. Det skal dog lige bemærkes at der ikke er noget lovkrav om brug af vinterdæk i Danmark. Kører du derimod over grænsen til eksempelvis Tyskland og Sverige er vinterdæk et lovkrav.

I Sverige skal du have vinterdæk på i perioden 1. december – 31. marts eller i vinterføre. Så hvis der er sne, is, sjap eller frost på vejen, så er der vinterføre. Det er sidste ende politiet, der afgør, om der er tale om vinterføre.

I Tyskland har man ikke nogen datoer, men siger bare, at man skal have vinterdæk på, når det er vintervejr. I princippet forventes det, at man har påmonteret vinterdæk senest i slutningen af oktober og frem til en gang i marts måned.

 

Behøver jeg Vinterdæk? – Kan jeg ikke køre på helårsdæk? 

Et skift mellem vinterdæk og sommerdæk er altid klart at foretrække. Man skal dog ikke tage fejl af de nyeste generationer af helårsdæk klarer sig rigtigt godt i flere og flere tests. Så kører man ikke så meget kan et helårsdæk være en ok løsning. Vi mener dog ikke man skal gå på kompromis med ens egen og andres sikkerhed…

 

Hvordan leverer i dækkene?

Hvis vi ikke selv leverer dem bliver de afsendt med fragtmand. Du kan også afhente dem hos Godedæk i Frederikssund

 

Kan vi komme og få skiftet dæk hos Jer?

Ja! – nu skifter vi dæk! – tidligere solgte vi kun online, men nu kan du få monteret dine dæk i vores dækcenter i Frederikssund.

Ellers leverer vi dæk direkte til virksomheder og værksteder. Vi kan også levere dækkene til din privatadresse. I specielle tilfælde kan de også leveres med mobilmontør til et sted vi aftaler.

 

Hvad koster det at få dem skiftet?

Typiske værkstedspriser for montering af  4 stk. almindelige personbilsdæk koster ca. kr. 400-750 incl. moms.

Hos Godedæk i Frederikssund giver vi dig en samlet pris på dæk og fælge monteret på din bil.

 

Kan jeg være sikker på at mit lokale værksted vil montere dæk jeg selv har købt?

Nej, det kan du ikke være sikker på.  At montere dæk er dog en meget lukrativ forretning for værkstederne, så de fleste vil gerne gøre det. De håber, at du også kigger forbi næste gang du skal have ordnet noget  andet med din bil.

 

Hvad koster det at få en mobilmontør ud og montere dækkene?

Prisen afhænger af hvor du ønsker dækkene påsat og i forhold til hvor mobilmontøren kører fra. Priserne varierer meget, men det koster typisk fra kr. 850,- incl. moms og så påregnes der yderligere for kørsel og tid. Til gengæld kan du f.eks. få dem påsat imens du er på arbejde. Så er I en 3-5 kollegaer, der vil have skiftet dæk samtidig, så kan det blive en god forretning for alle parter.

 

Hvor hurtigt kan I levere dækkene?

De fleste dæk kan leveres fra dag til dag. Ordrer afgivet inden kl. 13, når næsten altid frem næste dag, hvis det er en erhvervsadresse. Vi leverer enten med fragtbil eller egen levering. Hvis vi ikke kan levere indenfor 1-2 hverdage får du straks besked.

 

Hvor hurtigt kan I levere dæk på fælge?

Samme som med dæk. Vi leverer fra dag til dag. Enten med fragtbil eller egen levering. Hvis vi ikke kan levere indenfor 1-2 hverdage får du straks besked.

 

Har I ikke billigere dæk og andre mindre kendte mærker?

Nej, vi går ikke på kompromis med hvad vi anbefaler af dæk og mærker. Det er din sikkerhed det handler om! – …din sikkerhed er vigtigere end at spare nogle få hundrede kroner. Har du alligevel fundet din kærlighed til et dækmærke som du insisterer på giver vi dig gerne pris og leverer dem gerne til dig.

 

Skal jeg købe 4 stk. dæk ad gangen?

Nej, vi kan godt levere dig 2 stk. dæk. Vær dog opmærksom på evt. fragt tilkommer ved køb under kr. 750,- eksl. Moms.

 

Har i ikke en shop hvor jeg selv kan se og sammenligne priserne?

Vi kan rigtig godt lide det personlige forhold vi har til vores kunder… men

Vores onlineshops findes her

Det har været nødvendigt at åbne en Online shop for både Dæk og Fælge.

Her kan du selv sammenligne priser, også med priser på nogle af de dækmærker vi normalt ikke anbefaler.

Vær opmærksom på at det er gældende dagspriser der gælder i onlinebutikkerne og hvis du ringer til os på  telefon 71 94 87 87 har vi måske mulighed for at give dig en bedre pris.

Ærlig talt er det ikke alle dækmærker der er lige velegnet til at dække netop dit kørselsbehov. Du ser ikke kørselsbehov afdækket i en onlinebutik! – derfor vil vi helst vejlede dig så du ikke køber dæk der ikke passer til

 

Har i prismatch?

Vi går normalt ikke ind i prismatching på små dækstørrelser, men har du fået en skriftlig pris hos en konkurrent er vi altid klar på at matche et andet godt tilbud.

 

Har i DemoDæk?

Ja, absolut! – Masser af Demodæk – bare spørg! – Du sparer rask væk kr. 1-2.000 på køb af 4 demodæk. Dækkene har sjældent kørt over 1000 km og har typisk bare været brugt til udstillingsbrug. Vi bruger selv demodæk til vores egne biler.

 

Har i Cykeldæk?

Nej, Cykeldæk forhandler vi ikke…

 

Kan jeg få Olie og/eller Olieskift hos Godedæk?

Ja, vi sælger både olie og foretager olieskift i dækcenteret Frederikssund

 

Kan jeg løbende få bedre tilbud?

Absolut. Hvis du skriver dig op til at modtage vores nyhedsbrev eller følge os på facebook, så kommer der løbende specielle tilbud og rabatter til vores følgere.

 

Er I en dansk virksomhed?

Ja, vi er en dansk virksomhed, der betaler moms og skat i og til Danmark!

 

Jeg har et lille værksted – og har hørt Godedæk ApS har bedre priser end jeg kan købe dækkene hjem til.. ?

Ja, vi har rigtig gode priser på dæk! – Så du er meget velkommen til at høre mere om dine muligheder for at købe dæk igennem os og indgå i et samarbejde.